Pressmeddelande -
Migration och hälsa i fokus för vårdpersonalen
Migrationsskolan, Skånes universitetssjukhus bjuder in till en inspirationsdag om den mångkulturella vården.
Hur påverkas människors hälsa av migrations- och asylprocessen, behövs kulturspecifik kunskap inom vården och hur väl fungerar egentligen det tolkade mötet? Det är några av frågorna som föreläsare från bland annat Migrationsverket och Malmö Högskolan behandlar när Migrationsskolan torsdag den 5 november bjuder in vårdpersonal till en inspirationsdag om den mångkulturella vården.
200 miljoner människor befinner sig just nu i någon form av migrationsprocess. Aldrig förr har så många människor befunnit sig utanför sina egna hem. Den internationella migrationen kan vara både positiv och negativ för den enskilda individen beroende på olika faktorer.
– Det mångkulturella samhället ställer höga krav på vårdpersonalen som dagligen möter en heterogen grupp av vårdtagare. Vår förhoppning är att vi tillsammans diskuterar hur vi inom vården kan erbjuda en jämlik vård till patienter med olika erfarenheter och förväntningar på vården, säger Josephine Hermansson, projektledare för Migrationsskolan.
Inbjudna föreläsare är:
Charlotte Nevstad, Migrationsverket
Bo Norlund, Malmö högskola
Ingrid Fioretos, fil dr etnologi, Migrationsskolan
Margareta Popoola, fil dr sociologi och docent IMER, Malmö högskola
Marco Helles, utbildare i mångfaldsfrågor
När och var: torsdag 5 november kl. 08-16 Jubileumsaulan. Jan Waldenströms gata 5, Malmö
För ytterligare information kontakta:
Josephine Hermansson, projektledare: 072-564 58 58
Anna-Lena Boive, Pressansvarig SUS 072-705 75 84
Ämnen
Kategorier
Regioner
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvården samt utvecklingen av näringsliv, kommunikationer och kultur i Skåne. Region Skåne har drygt 32 000 anställda och omsätter cirka 40 miljarder kronor (2014).Region Skånes högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs av invånarna i Skåne.